Aeri

Brussel•les investigarà les ajudes a Ryanair a Girona i Reus

La Comissió Europea ha posat fil a l’agulla i obrirà una investigació per esbrinar si les ajudes públiques que rep l’aerolínia Ryanair per volar als aeroports catalans de Girona i Reus són legals.

Actua després de rebre la denúncia d’una aerolínia que opera a l’aeroport de Barcelona i que considera que el suport rebut per la companyia irlandesa per part de l’administració vulnera la normativa comunitària. La Comissió examinarà els acords als quals ha arribat Ryanair a Catalunya que segons alguns càlculs suposen 8 milions d’euros anuals.

La Comissió Europea ha anunciat que la seva investigació anirà més enllà de Ryanair i s’ampliarà a totes les companyies que hagin pogut signar acords similars a Girona i Reus. Aquesta decisió és estranya perquè després de la desaparició d’Spanair no existiria cap altra aerolínia que hagi rebut injeccions de diner públic.

Per a Brussel•les aquestes ajudes a les companyies aèries o als aeroports catalans poden suposar una avantatge respecte els seus competidors. Malgrat això, la Comissió ha volgut recordar que la intervenció pública, si es fa en els termes d’un inversor privat en condicions de mercat, no és il•legal.

Els casos de Ryanair o d’Spanair a Catalunya han estat denunciats per diverses companyies que l’ha considerat una ajuda estatal il•legal. Per al sector aeronàutic, ambdós casos sumen evidències en aquest sentit de vulneració de les normes europees ja que el suport de les autoritats ha distorsionat la competència entre les companyies aèries.

[HOME]

Back to top button