superior

Aeri

Andorra denuncia Pyrenair per cancel•lar els seus vols a Lleida

El Govern d’Andorra ha anunciat que emprendrà accions judicials contra Pyrenair, pels perjudicis causats per de “la decisió unilateral” de la companyia aèria de cancel•lar els seus vols a Lleida-Alguaire. Segons el govern andorrà, Pyrenair ha incomplert l’acord que va signar al desembre amb Andorra Turisme i les estacions d’esquí catalanes, pel qual es comprometia a portar esquiadors al Principat.

Andorra Turisme va aportar 100.000 euros a l’aerolínia, i les estacions d’esquí uns altres 30.000, per a un acord que s’estenia del 23 de gener al 25 de febrer, i durant el qual Pyrenair havia calculat portar a Andorra uns 5.000 esquiadors procedents de Madrid i Galícia. No obstant això, davant la falta de rendibilitat dels seus vols, la companyia va anunciar, el passat 11 de febrer, que cessava les seves operacions a Lleida-Alguaire. “L’acord era per a deu setmanes, i les dues últimes n’han quedat afectades”, ha afirmat Bruno Bartolomé, portaveu del govern andorrà.

Ja a principi del mes de febrer, Pyrenair va haver de reprogramar la ruta Vigo-Lleida, a causa de la baixa ocupació, i va optar per realitzar vols a A Coruña-Lleida. Tanmateix, els mals resultats d’aquesta connexió, amb una ocupació per sota del 15%, ha comportat que la companyia decidís cancel.lar-la, juntament amb la seva altra línia, Madrid-Lleida, ja que, encara que aquesta tenia millors resultats, segons Pyrenair “no eren suficients per a garantitzar la seva rendibilitat”.

Pyrenair també va anunciar, el passat 16 de febrer, que cancel•lava els seus vols a l’aeroport d’Osca amb destinació a Madrid, La Corunya i Palma, programats per a aquesta temporada. La companyia aèria addueix problemes de liquiditat, que vénen donats per la incapacitat d’obtenir aquest any un crèdit bancari. Per això, en les pròximes setmanes, a l’aeroport d’Osca només s’operaran els vols setmanals a Londres, organitzats per Aramon.

Back to top button