El turisme deixa 20 milions d’euros diaris a Barcelona

El Pla Estratègic de Turisme de la ciutat de Barcelona comença a oferir conclusions impactants. Segons han avançat els seus responsables, l’activitat turística genera 20 milions d’euros diaris, però també alerten de les veus crítiques sorgides per l’impacte que suposa el turisme en la societat si no es gestiona adequadament.

Durant els últims dotze mesos, han participat fins a 600 persones de diferents àmbits en aquest Pla Estratègic. Al costat de la repercussió econòmica i el seu efecte multiplicador -calculen que un 25% de l’impacte econòmic es reparteix entre sectors no directament considerats turístics- l’estudi indica alguns dels problemes derivats de l’activitat. Dels 18,4 milions de persones que van passar per Barcelona en 2008, 7,1 milions es van allotjar en hotels, 7,5 milions no van pernoctar a la ciutat i la resta es van allotjar en apartaments o cases de familiars i amics. Aquesta gran afluència ha provocat massificació, ha dut a la transformació de les activitats comercials i ha generat problemes de coexistència i cohabitació en diferents entorns turístics. Els espais més afectats, segons l’estudi, són la Sagrada Família, el Park Güell i Ciutat Vella.

Pel que fa a la promoció turística, el document avala la feina portada a terme fins ara per Turisme de Barcelona i proposa un reajustament de futur: “És un model admirat, un exemple de promoció que moltes altres destinacions volen imitar. Tot i això, per afrontar el futur amb garanties, podria ser necessari repensar la seva definició, rol i fonts de finançament partint de l’experiència d’èxit acumulada en tots aquest anys", diuen.

0 0 0