El sector català intenta reactivar el turisme britànic en la WTM

Catalunya acumula 5 anys de caiguda continuada del turisme britànic. El sector turístic català ha participat a Londres a la 31a edició de la World Travel Market (WTM), la fira turística més important del món, amb l’objectiu de salvar un mercat emissor que ha baixat un 25% des del 2006.

Amb tot el Regne Unit és el segon mercat emissor per a Catalunya. Durant l’any 2009, Catalunya va rebre prop d’1,7 milions de turistes britànics en fornt dels 2,3 milions del 2006. La crisi econòmica i l’encariment de l’euro en front de la lliura són alguns dels motius d’aquest descens. També l’important paper que juguen els turoperadors, amb nous interessos en destinacions emergents estan condicionant el futur turístic de Catalunya com a destí per al Regne Unit.

Els britànics representen el 12,4% del total de turistes estrangers que van arribar a la destinació catalana atrets principalment pel sol i platja. L’estada mitjana d’aquests turistes a Catalunya va ser de 6,8 dies, i van generar prop d’11,5 milions de pernoctacions, cosa que representa el 11,1% del total de pernoctacions dels estrangers a Catalunya.

La WTM reuneix anualment representants de prop de 200 països i rep la visita d’uns 50.000 professionals de la indústria turística d’arreu del món. Els professionals i les empreses catalanes veuen en aquest saló una oportunitat per reforçar la seva promoció en un mercat essencial que compta amb un alt grau de intermediació.

0 0 0