De l’enveja a la satisfacció pels altres

La ubicació de Barcelona World a les comarques de Tarragona ha obert el debat territorial entre l’empresariat turístic.

El debat és obert en referència a les inversions milionàries que de sobte sobrevolen Catalunya darrerament, siguin de la mà de Sands (Adelson) o de Barcelona World.

Hem llegit en diversos mitjans crits a favor i en contra -com sempre mai plou a gust de tot hom- i si afegim els interessos partidistes ja tenim opinions per a tots els gustos. Jo no entraré a d’estripar ni els uns ni els altres.

El que més m’ha cridat l’atenció han estat les opinions d’alguns líders sectorials turístics del país -o dit d’altre manera, d’alguns empresaris- que han manifestat la seva opinió al respecte. Cal dir que totes les opinions són respectables, tot i que no totes son compartides.

Allò que trobo com a més feble és el punt de mira d’alguns companys empresaris del sector turístic a l’hora d’analitzar les propostes tot i que sovint en desconeixem la lletra menuda dels projectes i només sabem emplaçament probable, inversió i nivells d’ocupació futura en cas que el projecte tiri endavant, poca cosa més.

He llegit punts de vista que ratllen l’enveja territorial, si es fan des de Girona o comarques, i dol perquè demostra que la visió empresarial és molt curta.

És evident que com empresari de les comarques gironines, preferiria que algun d’aquets projectes es fessin aquí. Personalment no em desagrada que es facin en una altre indret veí, és més, m’alegra saber que com a mínim prop de casa hi ha grups empresarials que tenen més empenta que nosaltres. Perquè no passem de fer el ploramiques i mirem de posar-nos a treballar i esser capaços de desenvolupar projectes de futur per a les nostres comarques?

L’empresariat català, i el que més conec, el Gironí, esta massa ben acostumat a que ens treguin les castanyes del foc, sempre pidolant a las distintes administracions que assumeixin promocions i inversions sense haver de rascar-nos la butxaca. Em temo que aquets temps ja s’han acabat i ara cal veure de debò qui té coneixements i capacitat per tirar endavant sense el recolzament del diner públic.

No hem de veure això com una crítica, més aviat com si fos un despertador que ens posés en marxa de bon mati, per endegar per nosaltres mateixos projectes de futur i si més no repensar els existents, posar-los al dia per mirar de satisfer als pocs clients que encara ens són fidels i estan satisfets dels nostres serveis.

Jo me n’alegro que el Sr Adelson, hagi escollit Madrid i que Barcelona World inverteixi a les comarques de Tarragona, segur que des de aquí, les comarques de Girona, també en traurem profit com hem sabut fer amb Port Aventura.

Joan Gou i Campamar

[HOME]

0 0 0