Una marca turística per potenciar els espais naturals del Pla de Lleida

L’Associació Leader de Ponent de Lleida ha creat la nova marca turística Espais Naturals de Ponent per promocionar i donar a conèixer deu espais naturals protegits a les comarques de les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la zona sud del Segrià, en què es troben espècies i paisatges singulars i tenen un potencial per consolidar-se com una atracció de turisme natural.

Aquests espais singulars són l’aiguabarreig del Segre-Cinca, els secans de Mas de Melons i Alfés, els secans del Segrià i Utxesa, la serra de Bellmunt-Almenara, els secans de Belianes-Preixana, l’estany d’Ivars i Vila-sana, els Plans de Sió, els Bessons, la vall de Vinaixa i les muntanyes de Prades-Serra de la Llena. Integren la zona de promoció i divulgació conjunta 75 municipis i 104.987 habitants.

Leader de Ponent ha creat la pàgina web www.espaisnaturalsdeponent.cat, en què els visitants trobaran tota la informació rellevant i dels serveis turístics que s’ofereixen en els deu espais per organitzar una estada i també de la seva flora i la fauna, i també podran fer una visita virtual i visualitzar material audiovisual inèdit. L’objectiu del projecte és donar a conèixer entre la població local i forana indrets força desconeguts, amb una combinació de zones de secà amb zones aigualoses, amb un important actiu turístic i econòmic. Aquests espais destaquen per la seva riquesa natural, amb una gran varietat de flora, diversitat d’espècies animals i d’ocells, i l’excepcionalitat dels seus paisatges.

Els impulsors del projecte confien que la dinamització d’aquests deu espais naturals contribuirà a la diversificació de l’activitat social i econòmica i a la creació de més llocs de treball, la potenciació i la generació de noves empreses i serveis especialitzats de restauració, allotjament, guiatge i ornitologia, entre d’altres, i el consum de productes locals. L’any vinent l’associació continuarà treballant per afegir nous ecosistemes al projecte (a Ponent hi ha 14 espais naturals), crear una agenda conjunta d’activitats i millorar la senyalització. /Notícia emesa pel Patronat de Turisme Terres de Lleida

0 0 0