superior

MercatsTransport

Els països comencen a tancar les seves fronteres als viatges

La contenció del coronavirus COVID-19 s’ha convertit en la prioritat dels governs que opten per mesures dràstiques que evitin la mobilitat de persones entre estats.

Itàlia ha confinat a tots els seus ciutadans per evitar que surtin del país i puguin traslladar el virus, el Govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat la prohibició dels vols entre aeroports espanyols i italians, companyies aèries alemanyes retiren les connexions amb destinacions estrangeres com les balears, British Airways i Ryanair anul·len els seus vols cap a destinacions de risc com Itàlia, el president francès Macron afirma que “estem només a l’inici d’aquesta epidemia”, destinacions com  la Xina, Corea o Iran són espais pràcticament tancats…

El món està veient com s’estén l’epidèmia del coronavirus i els països han pres mesures de protecció que ja coarten directament la mobilitat. Les recomanacions que llancen els estats contradiuen en alguns casos les indicacions de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i recomanen explícitament no viatjar.

La percepció sobre França, Alemanya i Espanya comença a convergir amb les de la Xina, Corea del Sud o Itàlia. En el moment en què el Govern d’Espanya suspèn els viatges de l’IMSERSO en el conjunt del territori nacional pel coronavirus el missatge com a destinació cap a l’exterior és clar. Fins que la situació sanitària es superi els viatges estan condemnats.

La circulació de persones és contrària a les mesures de contenció de la propagació del coronavirus. Els turistes no són ben rebuts a les destinacions i tampoc en els països emissors.

L’OMT reconeix el que és obvi: “les restriccions de viatge i les cancel·lacions de vols i reducció de freqüència han disminuït significativament l’oferta de serveis de viatge (tant nacionals com internacionals) mentre que la demanda continua retraient”.

El COVID-19 s’ha convertit en un nou risc per a l’economia mundial i l’OMT estima que les arribades de turistes internacionals podrien disminuir entre un 1% i un 3% el 2020 a nivell mundial, per sota de el creixement del 3% al 4% que estimava a principis de gener. Aquestes previsions semblen optimistes si es tenen en compte que l’afectació del coronavirus impacta directament sobre les principals destinacions i mercats emissors turístics del planeta: la Xina, França, Itàlia, Espanya.

Articles relacionats

Back to top button