El nou aeroport corporatiu de Catalunya s’ubica a l’Anoia

El primer aeroport corporatiu i empresarial de Catalunya s’ubicarà a la comarca de l’Anoia, en l’actual aeròdrom d’Igualada –Òdena. Cap altre municipi s’havia interessat en acollir-lo, segons ha confirmat la Generalitat de Catalunya.

En pocs mesos haurien de començar els treballs d’adequació de la instal•lació actual per convertir-lo en “un aeroport al nivell dels més moderns d’Europa”. L’objectiu és que puguin aterrar aeronaus amb capacitat per fer vols de curta, mitja i llarga distància. Aquest aeroport captarà l’actual aviació privada que aterrava al Prat vinculada als viatges de negocis, empresarials, esportius, de paqueteria o d’emergència.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat (DPTOP) és l’encarregat d’impulsar-ho però encara no ha adjudicat el anomenat Pla director que és imprescindible per poder treballar en el pla de negocis, el model de gestió de l’aeroport i el projecte constructiu. El futur aeroport empresarial hauria de disposar d’una àrea de fins a 200 hectàrees i d’una pista de com a mínim 1.800 metres de llargada.

L’explotació d’aquesta infraestructura aixeca alguns interrogants. La distància amb la ciutat de Barcelona, principal pol d’atracció d’aquests tipus vols és, d’entrada, un primer handicap. No és imaginable que la demanada d’aquest tipus de vols utilitzi un aeroport a gairebé una hora de distància de Barcelona. A més, amb la inauguració de la nova Terminal 1 a El Prat les companyies disposen de molt més espai i l’aeroport de Barcelona té capacitat per realitzar més operacions -arribades i sortides-. A l’actual terminal 2, antigues A B i C, pràcticament no queden companyies (Air Berlín i Easyjet), la resta passen a la T1. L’explotació de vols corporatius i de negocis podrien ser una bona alternativa pel nou projecte de futur de l’Aeroport de Barcelona.

Cap altre municipi havia presentat candidatura al concurs del DPTOP per acollir-ne la instal•lació d’aquesta infraestructura. Serà l’actual aeròdrom d’Igualada- Òdena qui provarà sort amb aquest tipus de vols per créixer en activitat.

0 0 0