Díaz Ferrán i De Cabo compleixen un mes a la presó

El propietari de Marsans i expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán i l’empresari Ángel de Cabo han complert el seu primer mes a la presó mentre l’Audiència Nacional els investiga per buidar patrimonialment el Grup Marsans per evitar pagar als seus creditors.

Segons el jutge, Díaz Ferrán i el seu soci Gonzalo Pascual "van dissenyar una estratègia" per a cedir les empreses del Grup Marsans i els seus béns personals a De Cabo amb la finalitat de "aparentar la seva insolvència patrimonial". A canvi, el liquidador es va comprometre a lliurar 100.000 euros mensuals als empresaris fins que ambdós rebessin una suma de 8 milions d’euros.

La causa es va obrir després d’admetre a tràmit una denúncia presentada per AC Hoteles, Meliá, Pullmantur i el grup Orizonia. A Díaz Ferrán l’imputen els delictes d’alçament de béns, blanqueig de capitals, insolvència punible per l’ocultació patrimonial de notòria quantitat de diners i estafa processal concursal.

La justícia els va enviar a presó el passat 5 de desembre i va determinar per a De Cabo i Díaz Ferrán fiances de 50 i 30 milions d’euros respectivament. Ara el jutjat està rastrejant els seus patrimonis a l’estranger per a tractar de determinar els béns i els comptes bancaris que tenen per a bloquejar-los./Ag EP

0 0 0