Comença la concentració de les agències de viatges?

Viajes Barcino i Iltrida Viatges han decidit unir-se per crear la primera xarxa comercial del sector a Catalunya. La unió es farà efectiva el proper 1 de gener i la nova empresa comptarà amb 39 agències en territori català i una a Madrid, encara que l’objectiu, a mig termini, és comptar amb una cinquantena de delegacions.

Amb aquesta aliança, totes dues empreses pretenen optimitzar els seus recursos, tenir més força negociadora en la compra de productes turístics i un major poder de distribució per tot el territori. Tot i que es produeix en un context de complicada conjuntura econòmica, té una ferma càrrega estratègica i pot marca un canvi en el panorama del sector.

Cal destacar que totes dues formen part del Grup Avasa, que en part ja té entre els seus objectius l’establiment de sinèrgies entre les diferents empreses membre per un benefici comú.
Precisament, fa unes setmanes, la direcció d’Avasa va organitzar una assemblea per plantejar noves fórmules que milloressin la interrelació entre els seus associats per tal de reduir despeses, impulsar la fidelització de clients, millorar la rendibilitat dels seus negocis i fomentar l’especialització de les agències de viatges.

La decidida resposta de Barcino i Iltrida sembla indicar que no veien clar les mesures plantejades pel Grup. La possibilitat que altres empreses s’integressin en la nova societat, podria deixar sense raó de ser a grups com el presidit per Luis Felipe Antoja.

Encara no s’ha decidit el nom de la nova societat però ambdues parts avancen que podria incorporar referències a totes dues empreses i probablement passar a dir-se Iltrida Viajes Barcino.
Viajes Barcino disposa en l’actualitat de sis oficines a Barcelona, Sant Cugat i Badalona a més de la delegació madrilenya. Per la seva banda, Iltrida Viatges té més de 30 agències i una àmplia presència a bona part del territori català. Cal destacar el seu protagonisme a Lleida (amb 17 seus) i Tarragona (9).

0 0 0