Brussel•les vol crear un planificador de viatges per a Europa

La Comissió Europea convocarà un concurs per crear un planificador de viatges europeu que abasti tots els països i formules de transport. El Vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Transports, Siim Kallas, estima que tot i que ja existeixen més de cent planificadors de viatges, encara no hi ha cap que permeti els usuaris trobar informació o reservar bitllets per a viatjar per Europa sense importar el nombre de països que es vol travessar o les maneres de transport que calgui utilitzar.

La proposta, que té una concreció complicada, ha despertat desconcert entre el sector. Brussel•les informa que podran participar en el concurs empreses i organitzacions del sector però també qualsevol persona interessada pels viatges. Els guanyadors rebran assistència de la Comissió Europea per a promoure les seves idees.

Les propostes poden presentar-se fins al 9 de setembre de 2011. Entre el 15 d’octubre i el 15 de novembre, tots els planificadors que ja funcionin que s’hagin presentat al concurs i hagin estat pre-seleccionats se sotmetran a votació pública en el web de la Direcció General de Mobilitat i Transports, i un jurat professional avaluarà les propostes de nous planificadors de viatges.

“No entenc per què hi ha una varietat tan gran de planificadors de viatges, quan se suposa que hi ha un sol mercat europeu. Jo vull viatjar per Europa canviant d’un avió a un tren o a un vaixell, utilitzant el transport urbà o el transport per carretera, amb un sol bitllet planificat i comprat en Internet”, ha dit el comissari de Transport, Siim Kallas.

“La tecnologia necessària existeix ja; el que cal fer ara és posar-hi perquè milions d’europeus puguin planificar els seus viatges amb tan sols uns pocs clics”, ha assenyalat.

Brussel•les defensa que els desplaçaments multimodals -utilitzant tipus de transport diferents en un mateix viatge- són “part de la solució” a les amenaces del canvi climàtic, d’una congestió creixent i d’uns preus de combustible en augment.

0 0 0