Catalunya exhibeix múscul gastronòmic per captar turisme internacional
La nova campanya institucional destaca l'enogastronomia com a eix estratègic de promoció turística global

Catalunya ha donat un nou impuls a la seva estratègia de promoció turística centrada en la gastronomia. En un acte celebrat al Palau de la Música Catalana, el Govern ha presentat oficialment la nova campanya internacional amb què es vol posicionar el país com a destinació líder en turisme enogastronòmic, aprofitant la distinció com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Sota el lema “Catalunya, la millor cuina del món”, la campanya posa l’accent en la diversitat, singularitat i qualitat del producte i la cuina catalanes, amb la participació de cuiners d’alta cuina i de cuina tradicional, sommeliers, caps de sala, productors agroalimentaris, pescadors i pagesos.
L’acció, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), té com a objectiu reforçar l’atractiu turístic de Catalunya a través de la gastronomia i vol incidir especialment en mercats com França, Alemanya, Regne Unit i Estats Units. La previsió és assolir 250 milions d’impactes publicitaris arreu del món.
Un sector gastronòmic que suma esforços
Per primera vegada, la promoció institucional dona visibilitat conjunta a més de 140 professionals reals del sector gastronòmic català, des de productors i pescadors fins a restauradors i cuiners. La imatge central de la campanya és una gran taula compartida, símbol de col·laboració i orgull col·lectiu, i un reflex de la dimensió econòmica i social d’aquest àmbit.
El contingut audiovisual mostra tot el procés: des de la producció agrària, pesquera i vitivinícola fins als fogons i les sales de restaurant, amb especial èmfasi en la cuina de territori i els sabors autòctons.
Enogastronomia com a aposta estratègica
La campanya forma part del conjunt d’accions vinculades a la Regió Mundial de la Gastronomia 2025, i s’alinea amb l’estratègia del Govern per impulsar un model turístic més sostenible, distribuït territorialment i de qualitat.
El sector genera el 20% del PIB, amb 573.500 professionals i una inversió en R+D que supera els 85,7 milions d’euros
Catalunya compta actualment amb 62 restaurants amb estrelles Michelin, tres dels quals figuren entre els millors del món, així com amb una reconeguda potència agroalimentària gràcies a les denominacions d’origen i indicacions geogràfiques protegides.
L’ACT considera que l’enogastronomia ha de permetre no només atreure nous visitants, sinó també afavorir el desenvolupament econòmic i social del territori i enfortir la imatge internacional de Catalunya com a destinació d’experiències singulars i autèntiques.