Roses també vol creuers

El port de Roses s’ha incorporat a la promoció turística dels ports de la Costa Brava per posicionar-se com a port escala i destinació turística de creuers que fan rutes per la Mediterrània.

Roses s’uneix així a Palamós en la seva campanya per consolidar-se com a exponents turístics de la Costa Brava en el mercat internacional de creuers incentivant, no només l’activitat a les instal•lacions portuàries, sinó també l’activitat turística que se’n deriva tan en aquests municipis com en la seva àrea d’influència.

Amb l’acord de col•laboració signat per Ports de la Generalitat, l’ajuntament de Roses, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Comerç de Girona i la Cambra de Comerç de Palamós es durà a terme un pla d’accions amb l’objectiu de potenciar el tràfic de passatgers de creuer i fomentar el desenvolupament de l’oferta turística vinculada a l’àmbit dels creuers.

Una de les primeres accions serà la participació del port de Roses a la fira Seatrade Med, que se celebrarà a Canes (França), a finals d’aquest mes de novembre, i a l’edició 2011 de la Seatrade, l’aparador internacional més important de la indústria creuerística, que se celebra a Miami. L’assistència a jornades, congressos i fòrums nacionals i internacionals del sector i l’organització de visites de diverses companyies de creuers per donar-los a conèixer els paquets turístics que ofereix Roses i la Costa Brava són altres accions d’aquest pla promocional.

Informes que confirmen la bona salut dels creuers

Roses aposta per un producte que, segons diversos estudis recents, és “cavall guanyador”, tot i els moments de crisi. Segons un informe elaborat pel Consell Europeu de Creuers, aquesta indústria va generar a Europa prop de 34.000 milions d’euros durant 2009, xifra que suposa un increment del 5,9% respecte l’any 2008. Al llarg de l’any, els ports europeus van registrar un trànsit de 24 milions de passatgers (+9,4%). Itàlia, Grècia, Espanya i França són, per aquest ordre, les destinacions preferides. Els pronòstics apunten que en 2015 la xifra de creueristes podría arribar als vuit milions.

També l’agència on line Logitravel ha extret concluisons optimistas del seu baròmetre. En els vuit primers mesos d’aquest any, les reserves de creuers van créixer un 75% respecte al mateix período de 2009. Aquest augment s’atribueix a la baixada del preu dels creuers. Segons aquesta enquesta, el 40% dels passatgers reserva “tot inclòs”, amb una despesa mitjana al voltant dels 1.750 euros. El 28% de les reserves corresponen a famílies i el 25% de les persones que realitzen un creuer, repeteix.

Les companyies de creuers també fan els seus estudis i, segons l’encarregat per Royal Caribbean sobre el mercat espanyol, més del 75% de les persones que han fet un creuer, es mostren bastant o molt satisfets amb l’experiència. Per comunitats autònomes, Catalunya, Madrid i Andalusia concentren el major nombre de passatgers mentre que al nord d’Espanya són més reticents.

L’agència de viatges (62%), els amics i familiars (27,1%) i internet (20,2%) són les fonts d’informació que consulten els turistes abans de prendre la decisió de fer un creuer. La idea que els creuers són cars i la falta de llibertat en terra són els dos inconvenients que argumenten aquells que no han fet mai un creuer. Finalment, Royal Caribbean destaca l’enorme potencial d’aquest producte a Espanya on l’índex de penetració és encara molt baix –menys de l’1,5%-.

0 0 0