La venda de bitllets a les agències cau un 19% a l’octubre

Francisco Carnerero, president d’ACAV, ha comentat que des de fa 10 anys les agències de viatge fan front a una situació de crisi però han demostrat que saben adaptar-se. Carnerero ha informat que la venda de bitllets aeris en agència va baixar un 17% el setembre i un 19% el mes d’octubre.

Durant la seva intervenció al III Congrés de Turisme celebrat a Port Aventura el president d’ACAV ha comentat que la intermediació no està en crisi perquè ha demostrat que sap adaptar-se a la realitat. L’aparició d’Internet o la desaparició d’algunes comissions no han fet desaparèixer les agències que han sabut trobar el seu lloc i les seves funcions en el mercat.

Sobre el descens de les vendes de bitllets, Carnerero ha volgut aclarir que les comissions són pràcticament nul·les i que en algunes agències representa el 25 o 30% del negoci. De manera sarcàstica, el màxim representant d’ACAV ha dit que no dirà res que pugui molestar a IATA (l’Associació de Transport Aeri Internacional), que representa el 90% de les aerolínies i exerceix el monopoli sobre el transport aeri forçant a les agències a acceptar les seves condicions (Llegir a COMUNICATUR: Precedent contra la posició de força de la IATA respecte les agències de viatge)

Francisco Carnerero ha aprofitat la seva participació al Congrés per reclamar la participació de les agències en l’elaboració del reglament de la futura Agència Catalana de Turisme.

0 0 0