“Gran Nord”, nou producte turístic per descobrir el Pallars Sobirà

“Escenaris de Gran Nord, paisatges de pel·lícula” és el nom del nou producte turístic que ha llançat al mercat un grup d’empresaris del Pallars i que permet descobrir l’entorn natural, els pobles i les localitzacions de la comarca del Pallars Sobirà on es van rodar els exteriors de la sèrie de TV3 “Gran Nord”.

L’empresa Pirineu Emoció, de la Pobla de Segur, lidera la promoció d’aquest producte, que vol posar en valor el territori pirinenc. L’agència de viatges ha llançat al mercat els paquets turístics “Gran Nord”, que ofereixen un recorregut guiat pels paratges i els pobles de la vall d’Àssua, al Pallars Sobirà, on transcorren les aventures de la telesèrie de TV3. El cap de setmana “Gran Nord”, adreçat a les persones que es desplacen en el seu propi vehicle, inclou també l’entrada als museus del Pastor, a Llessui, i de les Papallones, a Pujalt; la visita a una formatgeria típica d’Altron; el book guia dels indrets on es va rodar la sèrie; una nit en mitja pensió en un hostal o hotel típic del Pallars, i un dinar amb menú típic pallarès.

El pack “Tren dels Llacs-Gran Nord” inclou el bitllet del Tren dels Llacs de Lleida a la Pobla de Segur, els trasllats i guia pels indrets on es va rodar la telesèrie, l’entrada als museus del Pastor i de les Papallones, la visita a una formatgeria típica, una nit en mitja pensió en un hostal o hotel i un dinar amb menú típic pallarès.

En alguns casos, el programa es completarà amb una visita al monestir romànic de Santa Maria de Gerri de la Sal i al retaule natural de roca, molsa i aigua de l’Argenteria, al congost de Collegats. D’altra banda, es promocionarà per mitjà d’agències i associacions d’arreu de Catalunya un paquet de “tot inclòs”, adreçat a grups que amb autocar vulguin descobrir els paratges muntanyencs de Gran Nord.

“Gran Nord”, dirigida per Carles Gené, és una producció de Veranda per a TV3, que es va rodar a la vall d’Àssua, entre d’altres indrets, al poblet de Sorre (el Nord de la sèrie) i a Sort (Fogony en la ficció televisiva), a més dels paisatges de Soriguera i Rialp (als nuclis de Surp, Roní i Beraní). El programa es pot veure al canal autonòmic català cada dilluns a la nit.

El vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, opina que “la sèrie és una bona oportunitat per promocionar el Pirineu en general i el Pallars Sobirà en particular, i pot ajudar a portar més turistes perquè gaudeixin de la natura, el patrimoni, la gastronomia i els comerços dels pobles de la zona”. Sabarich destaca que el fet que el 40% del rodatge correspongui a exteriors pot potenciar encara més la promoció turística que es fa del Pallars Sobirà.

Cal recordar que la vall d’Àssua és un paisatge que apareix en diverses novel·les d’èxit. Jaume Cabré, a Les veus del Pamano; Maria Barbal, a Pedra de tartera, País Íntim o Mel i metzines, i Josep Virós, a Verd madur, situen l’acció dels seus llibres en aquest indret del Pallars Sobirà. L’Ajuntament de Sort va crear fa uns anys el projecte ”La vall d’Àssua. Un paisatge de novel·la”, que proposa un seguit d’itineraris pels escenaris d’aquestes novel·les d’èxit i també inclou menús als restaurants de la zona amb plats que apareixen en aquests llibres. /Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

0 0 0