Primera central de reserves on line de turisme industrial

La Xarxa del Turisme Industrial de Catalunya (Xatic) ha posat en marxa la primera central de reserves online especialitzada en turisme industrial a Espanya i que, segons els seus impulsors, “obre grans expectatives en la comercialització d’aquest tipùs de turisme”.

El web www.byxatic.com, en català, castellà, anglès i francès, ofereix propostes com ara visites a museus, a empreses, rutes urbanes, allotjaments, restaurants, reserves d’autocars, escapades i la possibilitat d’organitzar excursions, visites i paquets turístics a mida.

Aquesta iniciativa pionera es va presentar en la darrera edició del Saló de Turisme de Catalunya i altres territoris de l’Estat ja han demanat a la Xatic comercialitzar la seva oferta de turisme industrial a través del portal. La central de reserves, gestionada per Iberplan, compta amb el suport de Turespaña i de la Generalitat de Catalunya.

La Xarxa de Municipis de Turisme Industrial de Catalunya, creada l’any 2006, està formada per 22 municipis associats i 8 més vinculats mitjançant conveni.

Més novetats “industrials” a la xarxa

El Centre de Documentació Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT), el Museu de l’Estampació de Premià de Mar i el Museu Marès de la Punta d’Arenys de Mar, tot tres integrats en la Xatic, també han posat en marxa un nou web: www.circuitmuseustextils.cat .

El Circuit de Museus Tèxtils i de Moda de Catalunya és una iniciativa de col•laboració d’aquests tres museus que reuneixen una gran part del patrimoni tèxtil català amb la intenció d’unificar criteris tècnics i desenvolupar estratègies comunes de treball i difusió.

0 0 0