A Catalunya hi ha mig milió d’apartaments turístics no declarats

El decret que regula els anomenats “habitatges d’ús turístic” estarà enllestit cap a finals d’any. Els ajuntaments són els responsables de realitzar els tràmits de legalització i registre dels apartaments, segons s’indica en la normativa.

La Generalitat calcula que existeixen 500 mil apartaments sense declarar a Catalunya, segons ha informat l’administració en una jornada de formació adreçada als tècnics municipals de les comarques de Girona dirigida a donar pautes per poder aplicar la nova normativa. Cada municipi haurà de decidir quin mecanisme implementa per atorgar les llicències i com portar-ne el control. És aquest el primer element de crítica manifestat tant per municipis i el sector professional.

En declaracions publicades per diferents mitjans, el president de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA), Josep Comaposada, considera que la Generalitat s’ha tret el problema de sobre i l’ha traspassat als ajuntaments que “ni estan preparats ni tenen la infraestructura necessària per portar aquest control”.

Un primer pas en l’aplicació de la normativa comporta la realització del cens municipal dels apartaments turístics. Serà a partir d’aquest cens quan l’administració podrà actuar contra aquells allotjaments sense llicència. Les multes pels apartaments fora de regularització van dirigides als propietaris i poden arribar als 90 mil euros.

Per la seva banda, la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur) ha criticat que el sotsdirector general de Turisme vagi a reunions a municipis per explicar temes que no estan tancats, ja que el decret sobre la regulació dels apartaments turístics no està consensuada. Federatur explica que des que van presentar les seves esmenes al projecte, la Generalitat no s’ha tornat a reunir amb el sector.

0 0 0