Aeri

Iberia demanda al Sepla per “vaga il•legal i abusiva”

La companyia Iberia ha presentat una demanda contra el sindicat de pilots Sepla perquè siguin declarades il•legals les 30 jornades de vaga que han convocat fins al juliol. Iberia demanarà una compensació econòmica pels greus danys causats a la companyia, que fins a ara s’han calculat en més de tres milions d’euros per dia.

Segons informa la companyia en un comunicat, també ha presentat una sol•licitud similar contra el sindicat Stavla, que representa a menys d’un terç del col•lectiu de tripulants de cabina de passatgers, per les jornades de vaga convocades a principis de març. Iberia aclareix que la demanda es dirigeix tant contra els sindicats com contra les seccions sindicals d’ambdós en Iberia.

En el cas del Sepla, l’aerolínia al•lega dos motius fonamentals per denunciar les aturades, ja que segons explica, la vaga "persegueix obstruir una decisió presa per l’empresa en l’exercici de la seva legítima llibertat d’empresa, salvaguardada per l’article 38 de la Constitució Espanyola", decisió que, a més, "respecta tots els acords signats per la companyia".

"Es tracta d’una vaga abusiva, i coincideixen a més amb la Setmana Santa, els ponts de maig i les vacances d’estiu. Aquesta vaga té un enorme cost per a l’empresa i gairebé gens per als pilots que la realitzen", va remarcar la companyia.

En el cas de la demanda contra el Stavla, per a Iberia la vaga convocada a principis de març és "il•legal" pels mateixos motius que la del Sepla -per abusiva i per pretendre impedir un dret legítim de l’empresa protegit per la Constitució- "És una vaga de solidaritat no provocada per motius propis sinó per a aliar-se amb els d’uns altres, en concret els del Sepla, a qui secunda amb aquesta convocatòria", va assenyalar Iberia. A més recorda que recentment Stavla va signar, juntament amb d’altres tres sindicats, un acord amb Iberia on reconeixen que es cobrien totalment els motius pels quals havien anat al conflicte./Ag EP

Back to top button