superior

DestinacionsFires i Congressos

El sector turístic, a favor de l’economia col·laborativa sempre que estigui regulada

“Estic a favor de l’economia col·laborativa, sempre que estigui regulada de forma intel·ligent i sense massa prohibicions.” Amb aquesta contundència es va expressar Kike Sarasola, president i fundador de Room Mate Hotels, en el decurs de la jornada professional catalana de celebració del Dia Mundial del Turisme. El president de B-Travel (antic SITC), Raimon Martínez Fraile, va afegir que “tot s’hi val si tots juguem amb les mateixes cartes”, en referència a una “harmonització legislativa global”.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va afirmar al respecte dels nous models d’allotjament i les noves fórmules de comercialització que “el canvi de valor i hàbits de consum han comportat noves realitats i no podem fer veure que no hi són. Han arribat per quedar-se i per això hem d’integrar-les i regular-les per fer-ne una comercialització d’acord amb el sector”. Alguns dels ponents de la Jornada van preferir parlar de “consum connectat, donat que el concepte consum col·laboratiu és ambigu”, van dir.

Pel que fa al debat entorn el model turístic, el director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics de la Universitat de Girona, José Antonio Donaire, va assegurar que “no existeix el model turístic de Catalunya”. “Sempre s’ha pensat com he de vendre el que tinc i no en com ho he de gestionar”, va argumentar Ángel Díaz, president d’ALS.

En el decurs de la Jornada es va tornar a insistir que “cada cop és més necessària la concertació entre les administracions públiques i entre els privats i entre privats i públics”. “La competència ha de ser l’impuls a la innovació”, va assenyalar el conseller Puig. La presidenta de Reig Capital Group, Maria Reig, va concloure que “hem de col·laborar per poder competir”.

Al matí es va celebrar el XIV Fòrum ACAVE sota el títol “Noves tendències, noves oportunitats”.

Articles relacionats

Back to top button