Spanair negocia amb Qatar Airways la venda de part de l’aerolínia

Segons diverses fonts, Spanair està negociant amb Qatar Airways perquè la companyia es converteixi en el seu soci estratègic. La intenció és assegurar el futur de l’aerolínia catalana els propers anys mitjançant la venda de més del 40% de les seves accions.

Una representació dels accionistes d’Spanair hauria viatjat a Doha, capital de Qatar, per enllestir l’acord abans tancar l’any. Les mateixes fonts situen l’aportació de Qatar en 150 milions d’euros.

Spanair, que va tancar 2010 amb unes pèrdues superiors als 115 milions d’euros, busca un soci que li permeti assegurar la viabilitat de la companyia. La Generalitat és actualment el soci principal d’Spanair, ha injectat més de 100 milions d’euros mitjançant crèdits a empreses que hi participen. Semblaria que la Generalitat ha donat de marge a l’aerolínia catalana fins el desembre per captar inversions.

Amb l’entrada de Qatar Airways la companyia podria iniciar vols intercontinentals en 2012. Darrerament s’ha especulat amb que Spanair hauria rebutjat l’oferta de Singapore i Turkish Airlines per augmentar les connexions de Barcelona amb Llatinoamèrica.

0 0 0