L’operador turístic britànic Neilson volarà des de l’aeroport de Lleida

L’operador turístic britànic Neilson deixarà l’aeroport francès de Tolosa per fer la seva pròxima temporada de neu al de Lleida-Alguaire. S’estrena amb la temporada d’esquí al desembre i suposarà un revulsiu per al turisme.

Segons ha avançat el director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, Neilson-Thomas Cook passarà a volar a l’aeroport de Lleida al considerar-lo més competitiu y en aquests moments li permet fer les seves operacions de forma més correcta i més adequada.

Els vols xàrter a Londres, Manchester, Birmingham, Dublín i Belfast començaran el pròxim 19 de desembre i s’acabaran el 8 d’abril. L’acord signat per la Generalitat amb Neilson-Thomas Cook, que implica l’ampliació de la terminal de l’aeroport amb 1,5 milions euros, permetrà transportar uns 33.000 passatgers cada any a l’aeroport lleidatà.

El conveni té una durada de cinc anys i no suposa contraprestacions per a la Generalitat, llevat de la taxa zero del primer exercici, ha explicat Font, que segons els seus càlculs, l’acord pot suposar 116.000 pernoctacions a les comarques de Lleida.

Font ha apuntat que els 16.572 esquiadors arribaran en sis vols setmanals i ha assenyalat que la companyia britànica s’ha compromès a promocionar en els seus catàlegs les estacions d’esquí dels Pirineus. La Generalitat també té previst posar en contacte els responsables de les estacions amb el turoperador perquè les empreses “tanquin i segellin acords”.

Els vols a Londres, fora de l’espai Schengen, no tenen encara llum verda del Govern central que està avançant en la tramitació.

0 0 0