Lleida, referent en activitats de turisme actiu durant l’estiu

Les Terres de Lleida s’han convertit en els darrers anys en un referent del turisme actiu i els esports d’aventura a tot l’Estat, amb 178 empreses que organitzen una cinquantena d’activitats d’aigua, aire i terra. Durant l’estiu, els turistes tenen a la seva disposició nombroses rutes de BTT i de senderisme per conèixer a fons el territori, a més d’altres activitats com passeig a cavall, salt de pont, ràfting, piragüisme, parapent, ala delta, etc.

Les comarques de Lleida disposen de 178 empreses d’aventura i de turisme actiu, que organitzen una cinquantena d’activitats diferents que s’adapten a qualsevol tipus de demanda a l’aigua, a l’aire o a terra i que van des de les propostes més emocionants (ràfting, barranquisme, piragüisme, salt de pont, parapent, etc.) fins a les més tranquil•les, a l’abast de tots els públics (senderisme, trekking, BTT, passejos a cavall, etc.).

Cal destacar que el Pallars Sobirà celebra aquesta temporada amb diferents activitats el 25è aniversari de la primera baixada de ràfting a les aigües del riu Noguera Pallaresa –una modalitat esportiva importada de França–, la introducció posterior d’aquesta activitat al conjunt de l’Estat espanyol i la creació d’empreses dedicades a aquesta disciplina. En el marc del 48è Ral•li Internacional de la Noguera Pallaresa i durant la disputa de l’open nocturn de ràfting, el passat 19 de juliol es va celebrar la baixada d’exhibició “Tots al riu”, en la qual van participar palistes (professionals i monitors) de diferents èpoques, com ara els campions locals dels anys seixanta Arturo Rafel, Manolo Nogueira, Antonio Durano i Pepo Solé. Finalment, es durà a terme un acte central a Sort amb els representants de tot el sector dels esports d’aventura i turisme actiu de la comarca del Pallars Sobirà, on és previst un descens de ràfting de Llavorsí a Sort.

A la plana de Lleida, a la comarca del Pla d’Urgell trobem l’estany d’Ivars i Vila-sana, un dels millors indrets de les contrades lleidatanes per a la pràctica del turisme actiu. L’espai natural es podrà recórrer a peu, amb bicicleta o a cavall per tot el seu perímetre, ja que l’actual itinerari principal, de 3 km, aviat s’allargarà en 2,5 km més amb un camí agrícola que porta a la Masia de Cal Sinén. Cal remarcar que el Camí de Sant Jaume català passa per l’itinerari principal de l’estany. A més, als dos punts d’informació de la zona lacustre es poden llogar bicicletes. També hi ha la possibilitat de fer un passeig amb barca de rem fins al 15 d’octubre a les dues zones que s’han delimitat per a aquesta pràctica.

D’altra banda, a causa de les excel•lents condicions de l’aire, Lleida és un referent mundial per als amants de les disciplines aèries, que inclouen esports com ara el parapent, ala delta, globus aerostàtic, vol sense motor o els ultralleugers. Els espais ideals per practicar-los són la serra del Montsec –en concret a Àger–, l’aeròdrom d’Alfés i les valls d’Organyà, a l’Alt Urgell./ Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

0 0 0