Les dones decideixen quan i com es fan les vacances

Segons un informe basat en l’anàlisi de les reserves d’Interhome, el major operador europeu de cases de lloguer, les dones realitzen un 67% de les reserves d’allotjaments per les vacances d’estiu.

Aquest protagonisme de la dona en la presa de decisió, s’estén a d’altres períodes vacacionals com ara ponts o caps de setmana. Aquest fet ha provocat que les empreses turístiques adaptin els seus missatges i el seu producte a les necessitats i gustos del públic femení.

Segons la companyia, aquesta és una tendència comú a tots els països europeus amb l’única diferència de l’antelació amb què es realitza la reserva. En aquest sentit, les holandeses són les més previsores en fer les reserves: gairebé sis mesos abans de les vacances. Les segueixen les britàniques (cinc mesos), alemanyes, suïsses i finlandeses (quatre mesos). Les turistes espanyoles es decideixen a fer la reserva un mes i mig abans de les vacances, mentre que les italianes apuren fins a darrera hora per triar destinació.

Tot i que les destinacions vora el mar continuen sent les estrelles de l’estiu -amb especial protagonisme de la Costa Blanca, Costa Brava i Costa del Sol-, en els darrers tres anys s’ha registrat un creixement de les reserves en destinacions de muntanya (8%) i urbanes (6%). Pel que fa al tipus d’allotjament es trien, en el cas de les destinacions de muntanya, les cases amb jardí, i la piscina o la proximitat al mar, en el cas de les cases en zones de costa.

Interhome disposa de més de 30.000 allotjaments en lloguer en 21 països i té una clientela de prop de 500.000 persones l’any.

0 0 0