Les 10 notícies de turisme més llegides el 2017

1. Novetats sobre la taxa turística a Catalunya
La normativa sobre l’impost turístic de Catalunya s’ha modificat incorporant diverses novetats que afecten el sector.

2. El govern central utilitza el turisme com a arma política
Els responsables polítics del govern han escollit el turisme com una de les armes llancívoles contra el procés sobiranista català. Les últimes declaracions incorporen una alta intencionalitat política que no beneficia gaire a l’activitat del sector.

3. Els ajuntaments es queden amb la meitat de la recaptació de la taxa turística
El Parlament de Catalunya ha aprovat que els ingressos de la taxa turística es reparteixin al 50% entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments. També ha aprovat una modificació de les tarifes que afectarà als creuers i als habitatges turístics.

4. Inspeccionen 750 establiments per no liquidar la taxa turística
L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) comença una campanya contra el frau en l’impost turístic. Ha enviat requeriments a 750 establiments catalans que no van declarar la taxa corresponent a l’exercici 2016.

5. El turisme fuig de la inseguretat. Toc d’atenció per a Catalunya
Evitar la imatge d’inestabilitat a Catalunya és l’objectiu del sector turístic i de l’administració. Per aquest motiu les declaracions dels empresaris són molt moderades per a no atiar el foc.

6. L’enemic és Tripadvisor
Hotelers i restauradors han iniciat una creuada per restar valor al paper que juga Tripadvisor com a prescriptor davant dels consumidors. Quins són els seus arguments?

7. La inestabilitat de Catalunya preocupa, i molt, al sector turístic
La fragilitat social que es respira a Catalunya pot posar en perill l’activitat turística. La ‘gallina dels ous d’or’ penja d’un fil si la destinació entra en una crisi d’inestabilitat social amb afectacions al carrer.

8. Els agents de viatges quedaran desregulats a Catalunya
ACAVe denuncia que el projecte de llei de mesures fiscals i administratives que vol aprovar la Generalitat elimina la denominació dels agents de viatges de la normativa i això “afectarà greument l’operativa i la viabilitat de les agències catalanes”.

9. Què ha estat de la dramàtica caiguda turística que va predir Exceltur a Catalunya?
És cert que les dades de turisme d’octubre no han estat bones per a Catalunya. El conflicte polític català ha restat turistes a la destinació, això sembla una evidència, però en cap cas s’ha acostat a la caiguda del 30% que pronosticava Exceltur.

10. La imatge turística de Barcelona es torna antipàtica a l’estranger
Els mitjans de comunicació internacional comencen a traslladar una imatge negativa de Barcelona. Des dels Estats Units fins a Rússia traslladen el missatge que els turistes no són benvinguts a la ciutat.

0 0 0