L’Empordà i el Rosselló crearan una destinació enoturística transfronterera

Les comarques de l’Alt i el Baix Empordà a la Costa Brava i la zona del Rosselló (França) crearan un producte turístic comú per promocionar-se com a destinació enoturística comuna.

La Universitat de Girona (UDG) lidera el projecte “Vinpircat: la ruta del vi català dels Pirineus” que vol llançar aquesta marca única per desenvolupar sinèrgies entre empreses i associacions vinícoles d’ambdós costats de la frontera i promoure conjuntament el enoturisme.

La ruta de vins dels Pirineus és un projecte que els organitzadors esperen materialitzar en el termini de tres anys. Calculen que faran falta 540.000 euros, dels quals el 65 per cent procedirien dels fons europeus Feder.

El projecte pretén “desestacionalizar el turisme i crear ocupació” durant tot l’any, potenciant els recursos *vitivinícoles de la zona, el patrimoni, la cultura, la història i el paisatge.

El responsable del projecte, Ramon Palau, explica que la idea pretén potenciar dues destinacions turístics “madures”, com la Costa Brava i la Costa Vermella, que han de canviar de model ja que actualment “depenen de manera excessiva del pes del turisme interior, que tenen una estructura empresarial excessivament petita i que concentren la major part de l’oferta en el litoral”. La intenció és “desenvolupar el turisme transfronterer, les noves formes de turisme i fer emergir nous productes transfronterers innovadors”, afegix Palau. / Ag. EP

0 0 0