La policia intensifica els controls contra l’intrussisme als taxis de l’aeroport del Prat

La pressió del sector del taxi ha forçat als agents dels Mossos d’Esquadra a incrementar aquest estiu els controls en l’àmbit de l’intrusisme laboral a l’Aeroport de Barcelona- El Prat. L’objectiu d’aquests controls és garantir que el transport de viatgers de fins a nou places en vehicle lleuger, tipus taxi,  es realitzi d’acord amb la legislació vigent, ha comunicat la policia.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, juntament amb representants del món del taxi formen part d’una taula de treball per eradicar la competència deslleial en aquest sector. Un dels compromisos ha estat aplicar controls específics a l’aeroport de Barcelona durant els mesos d’estiu coincidint amb un augment de l’arribada de turistes durant el període de les vacances.

Per evitar actuacions de taxistes pirata o de serveis com els que ofereix la plataforma Uber, els agents inspeccionen aquells vehicles que recullen viatgers que arriben a l’aeroport per tal de certificar que tenen tots els permisos vigents i que l’empresa per a la qual treballen està autoritzada a realitzar aquest tipus de transport d’acord amb la legislació.

Tot i això, la mateixa policia afirma que la pressió policial realitzada durant el darrer any per combatre l’intrusisme de particulars i empreses que no disposen de les autoritzacions corresponents està donant els seus fruits. Durant els darrers mesos el nombre de vehicles interceptats sense permisos ha estat inferior als detectats en anys anteriors. En localitzar un vehicle sense permís s’intercepta el vehicle i no es retorna fins que s’abona la quantia econòmica de la denúncia de 4000 €.

0 0 0