La nova T-1 del Prat obrirà el 16 de juny

El ministre de Foment ha anunciat que la nova terminal de l’aeroport del Prat, la T-1, entrarà en servei el dimarts 16 de juny. Tot i això, José Blanco ha assegurat que no hi ha avenços en el traspàs de la gestió dels aeroports catalans.

Segons ha dit el ministre, Foment "està obrint una reflexió sobre la forma de gestionar els aeroports" i ha demanat temps, perquè la gestió d’AENA no es resol "en un parell de tardes", i ha dit ser "plenament conscient" de les reivindicacions catalanes. "Intentaré conciliar l’interès general d’AENA amb l’interès legítim" de la Generalitat, ha afegit.

Blanco ha destacat els efectes beneficiosos per a l’economia catalana que significarà la posada en marxa de la T-1, ja que generarà més de 3.000 llocs de treball directes. "Ara mateix que la crisi copeja el mercat de treball, l’obertura arribarà en el millor moment", ha dit.

Ha indicat que la T-1, que forma part del Pla Barcelona, permetrà que el Prat tingui capacitat de fins a 90 operacions cada hora, i que passi dels 30 milions d’usuaris de l’any passat a tenir capacitat per a 45 milions de viatgers. / Ag. EP

0 0 0