Itàlia marca el camí a seguir per bloquejar el cobrament de l’equipatge de mà de Ryanair

La nova política d’equipatge de Ryanair de cobrar recàrrec per portar la maleta de mà a la cabina ha rebut el primer toc d’atenció de les autoritats de la competència d’Itàlia que l’han paralitzat.

Les associacions de consumidors esperen que a Espanya es segueixi pel mateix camí tot i la passivitat mostrada per les autoritats fins al moment. Consideren que aquesta mesura és abusiva i que pot ser contrària a la normativa espanyola. L’article 97 de la Llei de Navegació Aèria explicita l’obligació de “transportar de forma gratuïta en cabina, com a equipatge de mà, els objectes i paquets que el viatger porti amb si”.

Des d’aquest mes de novembre l’aerolínia irlandesa cobra entre 6 i 10 euros per pujar un equipatge de mà a la cabina de l’aeronau de fins a 10 quilos i només permet de forma gratuïta una petita bossa d’un màxim de 40cm.

Ryanair defensa la nova política com a mesura per agilitzar l’embarcament dels passatgers i evitar retards. Tot i que la companyia pot estar buscant amb aquests nous ingressos sufragar les compensacions que tenen pendents als viatgers per les cancel·lacions de vols d’aquest estiu.

0 0 0