Guardonats amb el XXI Premi “Pica d’Estats”

La 21a edició del Premi Turístic Internacional "Pica d’Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ja té guanyadors.

Dels més de 200 treballs periodístics rebuts, el jurat d’aquests guardons convocats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, n’ha triat els següents:

1.- Millor treball dels Mitjans de comunicació de les Terres de Lleida per al reportatge "El Tren dels Llacs", escrit per Anna Sàez, amb fotografies de Manel Viladrich, i publicat al suplement Lectura del diari Segre el 14 de juny de 2009. El reportatge proposa un viatge en el temps a bord del Tren dels Llacs, conegut popularment com la Garrafeta.

2.- Millor treball de Premsa especialitzada en viatges i turisme per al reportatge "Aventura a la Noguera. Història, esport i natura en escenaris imponents", publicat per la revista Descobrir Catalunya l’abril del 2009 i presentat per Joan Morales, director de la publicació. Aquest monogràfic dedicat a la Noguera ha estat elaborat per Jaume Barrull, Jordi Bas, Maricel Benabarre, Carme Escales, Oriol Gracià, Francesc Guillaumet, Albert Ruhí, Anna Sàez, Elena Cuesta, Òscar Marín, Nil Solà i Maria Rosa Vila.

3.- Millor treball de Premsa internacional per al reportatge televisiu "Fantasmes, paisans i la Guerra Civil. Els Pirineus de Catalunya", emès per Hessischer Rundfunk ARD, la televisió pública d’Alemanya, el 22 de març de 2009 per Barbara Dickenberger. L’espai és un viatge entre la Val d’Aran i el cap de Creus que mostra la frontera que separa la península Ibèrica i la resta d’Europa.

4.- Millor Reportatge fotogràfic per a Anna Carrión Guardiola, per "Paisatges líquids al cor de la Noguera", publicat per la Revista La Mañana l’octubre del 2009. El reportatge gràfic se centra en el poble de Sant Llorenç de Montgai, situat als peus del Prepirineu, que combina  territori, esports i la història.

5.- Premi a la Trajectòria per a Toni Real, de Televisió de Catalunya, director dels programes "Temps de Neu" i "Temps d’Aventura", pel pes específic que han tingut aquests espais, que a més han prestat una atenció molt específica a l’oferta turística de les comarques de Lleida.

6.- Millor treball de Ràdio per al programa "Emocions d’aigües braves al Parc", elaborat per Xavier Aymerich Porta i emès a RAC-1 el març del 2009. El reportatge explica les activitats aquàtiques que es poden practicar al Parc Olímpic del Segre, situat a la comarca de l’Alt Urgell.

7.- Millor treball de Premsa escrita d’informació general per al reportatge "Lleida: digna d’emmarcar", publicat al suplement Plaers d’Avui del diari Avui l’11 de gener de 2009 per Manuel Antolí Moliner. El reportatge convida a conèixer una Lleida que uneix tradició i modernitat mitjançant un passeig pels seus carrers, botigues i edificis emblemàtics, sense oblidar el seu vessant cultural i la gastronomia.

8.- Millor treball de Televisió per al programa "El paisatge favorit de Catalunya. Montsec", dirigit per Francesc Pou i emès per Televisió de Catalunya el juny del 2009. El programa se centra en aquesta gran roca, el Montsec, que separa les comarques lleidatanes de la Noguera i el Pallars Jussà.

0 0 0