Girona versus Barcelona

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha reconegut que els vols que Ryanair ofereix actualment a l’Aeroport Girona-Costa Brava es veuran afectats per l’inici de les operacions de l’aerolínia a la capital catalana a partir de setembre. Segons la Cambra, de les més de 200 freqüències actuals, en quedaran entre 170 i 180.

Espadalé també ha afirmat que serà molt difícil tornar a arribar als 5,5 milions de passatgers de 2008. "Hem d’aconseguir omplir els avions de Girona per tant que Ryanair continuï volant des d’aquí”, ha comentat Espadalé qui té confiança en què els avantatges de què disposa l’aerolínia a Girona serveixin per mantenir la seva activitat.

Des de la Cambra contemplen com a una bona alternativa que una altra companyia entrés amb força a l’aeroport gironí.
Aquesta preocupació pel futur de l’aeroport de Girona el comparteix més del 40% dels professionals del turisme que han participat en l’enquesta COMUNICATUR. Els lectors opinen que l’arribada de Ryanair a l’aeroport de Barcelona “perjudicarà tohom”, no només a Girona, sinó també a Reus i a les companyies Vueling i Spanair.

Més vols al Prat

Mentre el sector gironí tem pel seu aeroport, Ryanair ha anunciat més avions i freqüències a Barcelona i una nova ruta amb Fuerteventura. Aquest increment es farà efectiu a partir de novembre en les rutes a Brussel•les (Charleroi), Cagliari, Dusseldorf, Edimburg (Weeze), Gran Canaria, Milà (Bergamo), París (Beauuvais), Roma (Ciampino) i Venècia (Treviso).

Per la seva banda, Vueling enllaçarà Barcelona amb Ciudad Real a partir de l’1 de novembre. /Ag. EP

0 0 0