Fórmules per atraure nous turistes “culturals”

El Museu Marítim, el MNAC i el Palau Güell, a Barcelona, busquen alternatives per diversificar el seu públic i atraure nous visitants.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha obert al públic dues terrasses- mirador als terrats del Palau Nacional, un espai de més de 1.200 m2. La visita a aquestes terrasses- mirador permet gaudir d’una visió de 360 graus de la ciutat i veure els principals edificis i monuments que conformen l’ skyline de Barcelona: des de la Sagrada Família a la Torre Agbar i els edificis de la Vila Olímpica, al port i l’Anella Olímpica. La visita a aquest espai està inclosa a l’entrada del museu. L’adequació d’aquests espais permet al museu tenir un nou escenari per organitzar concerts i altres activitats i també serveix per fer créixer l’oferta d’espais de lloguer, que ajuden a incrementar els recursos propis.

Visites guiades, recorregut autoguiat, conferències específiques sobre el terreny i sessions teatralitzades, són les activitats que proposa el Museu Marítim de Barcelona (MMB) per reforçar el seu grau de coneixement entre la ciutadania i guanyar visitants. Sota el nom ‘Descobreix les Drassanes’, aquest conjunt d’activitats neix perquè el Marítim deixi de ser “un dels grans desconeguts”. Estan adreçades al públic en general per donar a conèixer la història, l’evolució i els diferents usos que han tingut lloc en aquest històric conjunt arquitectònic.

Un altre recurs turístic de la ciutat, el Palau Güell, ofereix una nova proposta als visitants i cada primer dimarts de mes fins el juliol de 2014, té lloc un concert d’orgue en directe. Aquesta iniciativa és fruit dels treballs d’Antoni Gaudí al Palau Güell on va posar en pràctica les seves idees sobre la connexió entre l’arquitectura i la música, amb uns resultats acústics excel•lents. Les audicions en viu són a càrrec dels alumnes de Grau Superior d’Orgue del Conservatori de Música del Liceu de Barcelona que interpreten diverses peces modernistes en aquest instrument situat al saló central del palau i dissenyat per Gaudí i Aquilino Amezua.

[HOME]

0 0 0