Els creuers a Barcelona resistiran la crisi econòmica

Les previsions del port de Barcelona per aquest 2008 són excel·lents, amb un increment del 13% en el nombre de creuers i una estimació de 2 milions de turistes. El primer trimestre de l’any s’ha tancat amb un creixement del 45%, principalment per l’efecte de la Setmana Santa que ha coincidit en el mes de març.

La bona situació que viu el sector dels creuers a la ciutat de Barcelona i la demanda existent ha fet avançar l’entrada en funcionament de la nova terminal de creuers del port tot i no està del tot enllestida. El de Barcelona és el primer port de creuers d’Europa i de la Mediterrània i novè del món, només superat pels ports del Carib i dels Estats Units.

És precisament el turista dels Estats Units un dels principals clients. Durant la temporada 2007 Barcelona va rebre més d’1,7 milions de turistes de creuers, dels quals un 28% procedien dels Estats Units. L’opció d’obrir més vols intercontinentals que permetin que Barcelona sigui port de sortida i arribada dels creuers oferiria una oportunitat per captar turistes que allarguessin l’estada a Catalunya abans o després de gaudir del creuer.

També el transport marítim de línia regular està vivint un bon moment. Els ferris que connecten Barcelona amb les Balears, Civitavecchia – Roma, Gènova o Tànger han incrementat un 20% el nombre de passatgers el primer trimestre. La companyia Grimaldi que opera la línia Barcelona – Gènova des de fa de 10 anys ha incorporat un nou vaixell que ha suposat una inversió de 65 milions d’euros.

0 0 0