superior

Càmpings

Els càmpings catalans s’obren a les innovacions per guanyar clients

Els càmpings de Catalunya estan en ple procés de transformació i de manera progressiva incorporen noves instal•lacions i avenços tècnics per modernitzar la seva oferta i guanyar més clients.

Aquest va ser un aspecto que va quedar palès en una jornada sectorial celebrada dies enrere a Barcelona en el transcurs del Saló del Turisme de Catalunya, organitzada per la Federació Catalana de Càmpings i la revista electrònica CampiReport, i que va aplegar més d’una cinquantena de professionals.

Un dels temes analitzats va ser la rendibilitat dels spas en els càmpings i com permeten atraure nous segments de clientela. Joan Barniol, del Berga Resort, pioner en la instal•lació d’un spa en el sector, va manifestar que en aquest establiment el 25 % de la facturació ja correspon al wellness i també va dir que tenir aquest equipament permet oferir estades amb programes específics de salud per a persones de la tercera edat. Per la seva part, Daniel Bosch, de l’empresa Modulartia, va considerar que els spas són una nova línia de negoci complementària per als càmpings i una manera de diversificar l’oferta. Modulartia disposa d’equipaments modulars d’spas i wellness per al sector.

Manuel Ortiz, de l’empresa Unix-Data, va parlar sobre les grans possibilitats de promoció que ofereix la telefonia mòbil, una eina de comunicació que ja actualment és fonamental per a moltes persones, sobre tot les més joves. A través del telèfon mòbil es poden rebre ofertes, localitzar els càmpings, confirmar reserves i moltes més coses, però sempre que l’usuari autoritzi prèviament l’establiment a enviar-les, per tal de respectar el que estableix la Llei de Protecció de Dades Personals.

Finalment, a la jornada sectorial dels càmpings catalans es va debatre l’oferta d’animació i lleure del futur, amb intervencions d’Ignacio Gil i Javier Gruñeiro, de l’empresa de serveis d’animació Acttiv, Jordi Piferrer, cap de màrqueting del càmping El Delfín Verde, Gautier Assume-Ella, cap d’animació del càmping Torre de la Mora, i Valentín Cobos, de l’empresa de jocs infantils Isaba. Una de les conclusions va ser que l’objectiu de l’animació als càmpings és vendre experiències als clients i que l’equip d’animadors és el catalitzador d’aquest objectiu. A més, un bon programa d’animació sens dubte ajuda a fidelitzar els clients./ Agustí Valls, editor de CampiReportavalls@futurpress.net

Back to top button