El turisme asiàtic creix a un ritme del 30% anual

El 24% del turisme emissor mundial té origen a l’Àsia Pacífic, regió que aporta cada any més de 300 milions de turistes. Aquesta regió, i en particular Àsia Oriental, constitueix en l’actualitat el mercat turístic emissor més important i amb major potencial de creixement del món.

Un mercat d’aquesta magnitud que té unes especificitats particulars justifiquen la celebració a Barcelona, per quarta edició, del Congrés Internacional sobre Turisme Asiàtic (CITA).

Per a Amadeu Jensana, director d’Economia i Empresa de Casa Àsia, és important que les empreses s’adaptin per rebre aquest tipus de visitant, i això passa per tenir en compte qüestions bàsiques com tenir les cartes dels restaurants en el seu idioma o adaptar els esmorzars, incloent productes com l’arròs, la sopa de miso o els fideus. En l’aspecte alimentari recorda que cal tenir en compte les especificitats dietètiques (vegetarià, halal, cuines nacionals, etc.) “El nivell del servei a l’Àsia és excel·lent, mentre que aquí tenim una altra visió del que és l’excel·lència del servei”, assegura Jensana.

Altres aspectes a tenir present són les millores en la senyalització de punts turístics, guies de viatges en les llengües asiàtiques i personal que tingui coneixements en idiomes asiàtics, a banda de disposar de  canals de televisió asiàtics  en  els hotels.

Per al 50% dels turistes asiàtics anar de compres és la primera o la segona preferència a l’hora d’escollir destinació. Els turistes xinesos dediquen el 33% del seu pressupost a compres quan viatgen. Els asiàtics són uns grans consumidors de marques de luxe, ja que entre la Xina i el Japó consumeixen més del 50% dels productes de luxe a nivell mundial.

Resultats espectaculars del turisme asiàtic

Catalunya va rebre gairebé 1,1 milions de turistes asiàtics l’any passat i en els darrers 4 anys l’arribada de turistes d’aquest continent ha augmentat més d’un 200%, amb un ritme de creixement anual d’un 30% de mitjana. Barcelona és un dels primers atractius a Espanya i Japó i la Xina són per aquest ordre els dos mercats principals del turisme asiàtic a la ciutat.

A Catalunya, els turistes d’Àsia van generar l’any passat gairebé 1.500 milions d’euros de despesa, el que suposa un 9,9% de la despesa total generada pel turisme estranger. Del 2010 al 2014, la despesa del turisme asiàtic s’ha incrementat un 345%, amb un ritme de creixement anual mitjà d’un 45% a la destinació catalana. Aquests turistes són també els que més despesa generen. La seva despesa diària està al voltant dels 238 euros, enfront els 120 euros de mitjana del turisme estranger

0 0 0