Companyies i operadors turístics britànics exigeixen planificar el Brexit

Les empreses vinculades al món del turisme estan preocupades per l’efecte que tindrà el Brexit sobre la seva activitat. Volen marcar les prioritats que el seu govern ha de tenir en compte durant les negociacions de desconnexió del Regne Unit amb la Unió Europea.

ABTA ha treballat un informe específic sobre el Brexit en què reclama que per a final d’any el govern disposi d’una planificació clara per al període de transició. Els operadors són conscients que s’enfronten a un escenari nou i veuen inevitable cert nerviosisme. Per això demanen als seus representants polítics que traslladin confiança a les empreses i als consumidors viatgers.

La indústria li ha marcat un objectiu indiscutible a la seva primera ministra, Theresa May: assegurar els viatges sense restriccions a tot Europa. Està en joc un sector econòmic que dóna unes xifres importantíssimes per a l’economia britànica però també per als països receptors de turistes.

I és precisament per aquest últim aspecte per on volen que encari les negociacions el seu govern. Els turistes del Regne Unit van fer 37 milions de viatges de vacances o de negocis a la UE. Són un mercat emissor molt interessant.

Vinculat a la mobilitat, el sector aeri també juga un paper important en el procés de Brexit. Ryanair ha alertat del risc que corre el Regne Unit de quedar-se sense vols amb Europa en els propers dos anys si no tanquen un acord bilateral ràpid sobre l’aviació. Quant abandonin la UE ja no formaran part de l’acord de “cels oberts”, que permet a qualsevol companyia aèria europea volar a qualsevol país de la UE. Les aerolínies britàniques no tindran aquest dret i les europees tampoc podran volar al Regne Unit. EasyJet ha confirmat que, encara que mantindrà la seva seu a Luton, sol•licitarà noves llicències d’operadors aeris a Suïssa i la UE que li permeti continuar amb les seves operacions.

Ryanair recorda que les aerolínies planifiquen els seus horaris amb un any d’antelació, per la qual cosa necessiten saber a mitjans de l’any vinent, on podran volar a partir del març de 2019.

0 0 0