superior

EmpresesReportatgesServeis

Barcelona i Catalunya no poden perdre l’oportunitat de les noves tecnologies en la gestió del turisme

El director general d’Airbnb per Europa, Jeroen Merchiers, afirma que el fenomen del consum col·laboratiu és una tendència mundial amb unes perspectives de creixement impressionants. “És una de les grans novetats per a qualsevol destinació turística del món”

En un article d’opinió publicat a La Vanguardia, Merchiers creu que el sector turístic ha de ser innovador i una manera de fer-ho és donar oportunitats als ciutadans per compartir casa seva. Per això defensa que l’administració desenvolupi normatives clares i adequades perquè la gent pugui utilitzar el seu habitatge com allotjament de turistes.

Merchiers posa Hamburg o Amsterdam com exemple de ciutats que “han innovat adoptant models de consum col·laboratiu”. També destaca com el govern del Regne Unit ha decidit impulsar aquest fenomen perquè els seus ciutadans tinguin més opcions econòmiques. És justament en aquest país on la consultora Price Waterhouse Coopers calcula que en 2025 el 50% dels sectors d’activitat es basaran en models col·laboratius.

Des d’Airbnb es defensa els beneficis que el seu model de negoci suposa per al turisme. Diuen que “els viatgers poden conèixer la ciutat d’una manera més respectuosa i connectada amb l’experiència local si es comparteix l’habitatge amb residents”. Pensant en Barcelona consideren que amb aquesta fórmula els turistes faran estades més llargues i “aquest és el turisme de qualitat que creiem que enriqueix una ciutat”.

Segons el director general d’Airbnb els beneficis són clars: els particulars que allotgen turistes a casa seva reben uns ingressos extres i els permeten beneficiar-se directament del turisme i l’impacte econòmic es distribueix de manera més àmplia. També es beneficien i es dinamitzen els negocis de diferents zones de la ciutat i permet una redistribució geogràfica dels visitants cap a barris que tradicionalment no s’han beneficiat del turisme.

Per a Merchiers “Barcelona i Catalunya no poden perdre l’oportunitat d’incorporar les noves tecnologies a la gestió del turisme”. I afegeix: “la ciutat del Mobile World Capital i altres esdeveniments de l’economia del coneixement continuarà fent gala de la seva reputació de societat innovadora. Estem convençuts que aviat s‘afegirà al grup de ciutats que ja estan incorporant l’economia col·laborativa en benefici dels seus ciutadans i del desenvolupament d’una economia més eficient i sostenible”.

Articles relacionats

Back to top button