Ara Ryanair pressiona a l’aeroport de Reus

Ryanair ha anunciat que el 30 d’octubre deixarà d’operar des de l’Aeroport de Reus, on té una base d’operacions amb 28 rutes. L’aerolínia de baix cost pressiona així a les institucions amb les quals manté un pols a la recerca de millorar les subvencions que rep.

El vicepresident de la companyia, Michael Cawley, ha justificat la decisió per “l’incompliment” dels acords de promoció conjunta que manté amb la Generalitat i les institucions tarragonines. No ha donat detalls de l’incompliment però addueix no haver rebut la col•laboració acordada per a promocionar la Costa Daurada en diferents països del centre i nord d’Europa. A més ha comentat que disposen de propostes “d’altres aeroports per a posar bases amb costos menors i socis més fiables”

L’administració ha negat qualsevol incompliment i algun dels seus portaveus ha arribat a qualificar la manera de procedir de la companyia com “un xantatge” i pròpia dels “germans Dalton”. Actualment existeix una acord vigent fins el 2013.

El replegament arriba després que el Govern català hagi posat sobre la taula una proposta per a l’aeroport de Girona on Ryanair ja ha retallat de forma dràstica els vols com a mesura de pressió.

Cawley, no obstant això, ha obert la porta a reprendre els vols a l’estiu si “els convencen que no es tornaran a incomplir” els acords. Encara que en aquest cas, el vicepresident de la companyia irlandesa ha indicat que no es restabliria la base, sinó que s’operaria com una aerolínia més.

La companyia irlandesa transportarà 800.000 passatgers aquest any a Reus, 500.000 menys que en l’exercici anterior, i el tancament de la base afectarà a 150 treballadors directes i a uns 1.000 d’indirectes. De les 28 rutes que opera Ryanair quatre són domèstiques i 24 internacionals.

0 0 0