Amadeus podria sortir a borsa en els pròxims mesos

El proveïdor de serveis turístics Amadeus IT Holding podria sortir a Borsa a finals d’abril o principis de maig, segons fonts del mercat. En aquest cas, el grup compliria amb el calendari que es va marcar quan va anunciar la seva tornada al parquet el passat març, després de quatre anys sense cotitzar.

Amadeus va indicar llavors que la seva intenció era sol•licitar la seva admissió de cotització en la Borsa de Valors espanyola durant el primer semestre d’aquest any, si bé, va precisar que dependria de les condicions del mercat.

La companyia preveu que l’operació comprengui una oferta de subscripció per valor de 910 milions d’euros, que destinaria a reduir el seu endeutament, i una oferta de venda d’accions (OPV) per part de determinats accionistes actuals. En conjunt l’operació permetria treure a borsa almenys el 25% del capital.

Amadeus IT Holding, que la seva filial Amadeus IT Group va deixar de cotitzar en 2005, entre els seus principals accionistes s’hi troben les firmes de capital risc BC Partners i Cinven, amb un 52,8%, així com amb les aerolínies Iberia i Lufthansa (11,6% cadascuna), mentre Air France controla un 23,1%. L’equip gestor manté una participació del 0,9%.

El proveïdor de viatges va registrar en 2009 una xifra de negoci de 2.461 milions d’euros, el que suposa una reculada del 1,7% pel que fa al mateix període de l’exercici anterior, a causa dels efectes de la crisi. L’indicador financer de rendibilitat, Ebitda, va arribar als 894 milions d’euros, un 2,2% més, mentre que el flux de caixa operatiu abans d’impostos es va situar en 779 milions d’euros, un 11,7% més./Ag EP

0 0 0