superior

Apartaments

Administradors de finques demanen la suspensió del decret d’apartaments turístics

Els administradors de finques catalans se sumen a la pressió que està realitzant el sector dels apartaments turístics per posar fre a la nova normativa del sector. Demanen que la Generalitat de Catalunya suspengui la tramitació de la proposta del nou Decret i s’obri un diàleg obert amb els representants del sector amb la finalitat d’afrontar “una nova regulació que realment contempli la seva problemàtica en tota la seva dimensió i aporti solucions efectives i pràctiques”.

El Col•legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida critica públicament a la Generalitat d’impulsar una regulació que no permetrà tenir un control real sobre l’activitat. Una de les crítiques que realitzen els professionals col•legiats és la translació de les responsabilitats als Ajuntaments ja que els allotjaments turístics haurien de disposar d’una llicència municipal d’activitat. En aquest sentit, el Col•legi manté que els consistoris no disposen de mitjans econòmics i tècnics per assumir aquesta funció i a més critica que “les regulacions i criteris locals són dispars i de contradictòria interpretació i aplicació”.

Segons expressen en un comunicat, per als administradors de finques “el problema no és la desregulació del sector perquè els professionals, administradors de finques i agents immobiliaris ja estan legalment autoritzats, si no la manca de voluntat i de mitjans de control i d’inspecció per part de l’administració competent, el Departament de Turisme”. Així mateix, consideren “confuses i contradictòries les definicions “d’apartaments turístics” i de “temporada” en relació amb la regulació vigent de l’arrendament d’habitatges amb finalitats no turístiques”.

El Col•legi assegura que la Generalitat ha reconegut que els apartaments de lloguer turístics representen més del 75% de l’oferta total dels allotjaments turístics a Catalunya i que el total d’habitatges destinats a un ús turístic estaria al voltant de 500.000, dels quals només estarien legalitzats uns 25.000.

Back to top button