superior

Empreses

La UE es prepara per legislar a les plataformes col·laboratives com a les empreses tradicionals

El Parlament Europeu rebrà un informe de l’eurodiputat italià Nicola Danti perquè la Unió Europea posi les bases del marc normatiu que doni igual tracte a les empreses tradicionals i a les col·laboratives. L’objectiu és que comparteixin obligacions a l’hora de pagar impostos, complir amb normes de salut, de seguretat i del camp laboral.

Danti, que és vicepresident de la Comissió de Mercat Interior i Protecció del Consumidor, defensa que sigui la UE la que adopti un règim comú per a tota Europa sobre plataformes com Airbnb, Uber o Deliveroo. És partidari d’un tracte igualitari entre empreses i d’evitar que hi hagi 28 legislacions diferents sobre economia col·laborativa.

Advoca per establir un conjunt reduït de normes senzilles que permetin desenvolupar l’activitat d’economia col·laborativa assegurant que els proveïdors de serveis professionals compleixen les mateixes normes que els que operen en l’economia tradicional.

No obstant això, l’informe de l’eurodiputat no tindrà una intenció de limitar l’activitat. Ben al contrari, Danti la considera un motor de creixement i d’ocupació per a Europa. Opina que “cal un règim diferent per als proveïdors de serveis no professionals. El paper que exerceixen és diferent: solen ser consumidors que ofereixen serveis a altres consumidors”.

Declaracions de Nicola Danti del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu per a EuroparlTV.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button