superior

Aeri

4 nous aeroports comercials a Catalunya

El Govern ha aprovat un Pla d’aeroports 2009-2015 que preveu la construcció de quatre nous aeroports comercials i contempla unes inversions totals de 1.582 milions d’euros per a tota la xarxa d’aeroports i aeròdroms de Catalunya en els propers set anys.

Les noves infraestrutures que es volen impulsar són Lleida Alguaire (ja en construcció); La Seu, identificat com Pirineus-Andorra, Terres de l’Ebre i un aeroport corporatiu empresarial. L’emplaçament de l’aeroport corporatiu està pendent de determinar però s’ha anunciat que estarà situat a un radi al voltant de Barcelona de no més de 80 Km.

També han aprovat la nova Llei aeroportuària que crearà l’ens públic Aeroports de Catalunya, que dirigirà, gestionarà i administrarà les infraestructures aeroportuàries que no siguin declarades d’interès general; coordinarà tots els aeroports i realitzarà activitats de comercialització de les infraestructures. A més dels 4 aeroports citats, la Generalitat vol assumir les competències dels aeroports de Reus, Girona i Sabadell, ara catalogats d’interès general.

Segons el pla, l’alternativa que permet desenvolupar el transport de passatgers a Lleida-Alguaire, Reus i Girona són els vols de baix cost i els vols xàrter lligats a l’activitat turística. Aquest és la vocació del negoci futur en aquestes instal•lacions. Les previsions per l’Aeroport de Lleida-Alguaire que s’inaugurarà en el segon semestre de 2009 és d’arribar al mig milió de passatgers l’any. L’Aeroport Pirineus-Andorra està situat al municipi de Montferrer, i actualment no té activitat. El Govern de la Generalitat té la intenció de dur a terme una actuació en els propers mesos que permeti la reobertura. Aquest aeroport donaria servei a l’Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra, vinculat especialment al turisme de muntanya.

El Pla d’aeroports també apunta algunes previsions de futur per les tres primeres instal•lacions catalanes. Unes previsions del tot sorprenents. L’Aeroport de Barcelona, amb 30,2 milions de passatgers actualment, tindrà capacitat per arribar a 70 milions anuals amb la nova terminal, una xifra del tot inabastable tenint en compte la realitat actual del Prat. Pel que fa a l’Aeroport de Girona les previsions són arribar als 10 milions de passatgers anuals el 2015. L’objectiu de l’Aeroport de Reus és convertir-se en una infraestructura internacional i assolir els 7 milions de passatgers l’any 2020 en front dels 1,3 milions de 2008.

Back to top button