superior

Destinacions

20 anys com a Patrimoni de la Humanitat per a Tàrraco i la Vall de Boí

Ara fa vint anys que el Conjunt Arqueològic de Tàrraco i nou esglésies romàniques de la Vall de Boí van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Aquests rics atractius cultures són dos dels recursos turístics més importants de Catalunya. Un situat al nord i l’altre al sud del territori en llocs ben diferents -muntanya i litoral- demostren com es pot aconseguir fer créixer el turisme i a la vegada conservar l’espai i el patrimoni.

Les esglésies de la vall de Boí que es van inscriure fa dues dècades a la Llista del Patrimoni Mundial són les de Sant Climent de Taüll, Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Maria de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Coll i l’ermita de Sant Quirc de Durro.

Aquest conjunt patrimonial pirinenc compta amb la particularitat que es troba concentrat a la mateixa vall. Totes les esglésies, construïdes entre el XI i XII, estan situades a molt poca distància entre elles i estan perfectament integrades en el paisatge natural. El romànic de la Vall de Boí és un atractiu turístic incalculable. Aquest reconeixement universal del patrimoni ha catapultat la destinació.

Per la seva banda, el conjunt arqueològic de Tàrraco està format per 14 monuments d’entre el segle III aC  i el VI dC, majoritàriament a la ciutat de Tarragona. Destaquen les muralles romanes, el circ, el fòrum, el teatre romà, l’amfiteatre i la necròpolis.

Tots aquests recursos són d’un gran valor turístic perquè es troben ubicats en un espai determinat i amb una conservació excepcional. Els visitants es poden fer a la idea d’aquella  època i la petjada que l’imperi romà va deixar a la Mediterrània.

Articles relacionats

Back to top button